Veilig drinkwater met de flessen van Water-to-Go (incl. 10% kortingscode REISPRINS10)

Wij zijn altijd op zoek naar producten die het leven op reis makkelijker maken. Zo hebben we in een eerder artikel al eens verteld over het bamboe ondergoed van Bamigo of de hamamdoek van Happy Towels, en hebben we wel eens onze favoriete producten voor op reis op een rijtje gezet. Een van de belangrijkste producten die je mee moet nemen op reis is een goede drinkfles. Wij nemen altijd een degelijke drinkfles mee in onze bagage. Het is praktisch, goedkoop en ook nog eens goed voor het milieu. Je kan alleen niet overal ter wereld kraanwater drinken, zoals wij Nederlanders wel gewend zijn. Een oplossing daarvoor is een filter waarmee je zoet water kan filteren en daardoor veilig kan drinken. Wij geven je in dit artikel uitleg over de flessen van Water-to-Go waarmee je overal veilig drinkwater zal hebben. Daarnaast kan je ook nog eens een met de kortingscode REISPRINS10 ook nog eens 10% korting krijgen!

De kenmerkende standaard zwarte 75 cl fles van Water-to-Go
Water-to-go

Eerst geven we je kort wat informatie over Water-to-Go. Oprichters Dave Shanks en Cheryl Farrell werkten bij een textielbedrijf dat kledingmerken over de hele wereld produceerde. Ze waren verbijsterd over de bergen plastic afval die zagen wanneer ze een industriegebied bezochten. Vanuit daar begon men technologie te verbeteren door drie verschillende technologieën te combineren: mechanische-, elektrische en actieve kool filtratie. De resultaten waren erg goed en zo ontstond er een filter dat bijna overal voor schoon, gezond water kon zorgen en die ook de milieuschade kon verminderen. Dit was de motivatie om het merk Water-to-Go en het bedrijf op te richten.

Dave bracht een aantal individuele investeerders aan boord om het bedrijf te helpen ontwikkelen en laten groeien. In 2014 werd via crowdfunding ook nog een investeringstranche opgehaald. Eind 2014 lanceerde het bedrijf een nieuwe productlijn de 50cl GO! Fles voor dagelijks gebruik. Het mooie aan Water-to-Go is dat ze ook hebben samengewerkt met een groot aantal liefdadigheidsinstellingen voor campagnes, waaronder Malaria No More UK naar de African Wildlife Foundation.

Wil jij ook zo’n superhandige Water-to-go fles kopen?

Maak dan gebruik van de kortingscode REISPRINS10 en ontvang direct 10% korting!

Werking

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hoe werkt zo’n Water-to-Go fles? Dit is een vrij ingewikkeld proces wat we hier even simpel uit proberen te leggen. Heel kort uitgelegd is het zo dat de flessen gebruik maken van een nanotechnologie die er voor zorgt ervoor dat alle onzuiverheden uit het water worden gefilterd. De meeste traditionele filters maken vooral gebruik van koolstof filters, maar deze zuiveren alleen chloor en sommige zware metalen. De Water-to-Go filters zuiveren echter 99.9% van alle verontreinigingen aanwezig in water.

Water-to-Go flessen zijn getest door London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), Biological Consulting Services (BCS) Laboratories en de Bangalore Test House India. De resultaten laten zien dat de Water-to-Go flessen effectief 99.9% verwijdert van bacteriën, virussen, oöcysten en chloor. Dit verbetert niet alleen de smaak van water maar maakt het zuiver, veilig en gezond. Het filter werkt op de volgende onzuiverheden:

Alle Water-To-Go flessen bevatten dit filter waarmee 99,9% van alle verontreinigingen aanwezig in water gezuiverd wordt.
Alle Water-to-Go flessen bevatten dit filter waarmee 99,9% van alle verontreinigingen aanwezig in water gezuiverd wordt.
Onzuiverheden

Metalen & Chemicaliën: Het verwijdert 99.9% van chloor, fluoride, chromium en metalen zoals kwik, nikkel, koper, ijzer, lood, goud en zilver.
Virussen: Denk hierbij aan het Norwalk virus, hepatitis A, Rotavirus, Adenovirus, Enterovirus, Reovirus
Bacteriën: Het filtert bacteriën zoals Dysenterie, botulisme, tyfus, polio, vibrionen, campylobacter, leptospirose, legionairsziekte, pontiac koorts.
Oöcysten / protozoën: Verwijdert effectief de Giardia lamblia parasiet
Parasieten en water ziekteverwekkers: Lintworm, mijnworm, threadworms, guineaworm, ringworm, leverbot en organismen die slaapziekte, coenurosis en schistosomiasis veroorzaken.

Het volledige aanbod van Water-to-Go op een rijtje, waarvan we van iedere fles een exemplaar weg mogen geven!
Type flessen

Het is nu duidelijk hoe Water-to-Go is ontstaan en hoe de fles precies werkt, maar hoe zien die flessen er uit? Water-to-Go heeft er (naar mijn idee terecht) voor gekozen om een beperkt aantal varianten op de markt te brengen. Grofweg is het assortiment dan ook op te splitsen in de volgende soorten:

De 50cl fles

Water-to-Go heeft er voor gekozen om flessen op de markt te brengen met twee verschillende inhoudsmaten. De kleinste fles is dan ook de 50cl fles. De fles is erg licht en weegt maar 98 gram, en bevat een filter waarmee je 130 liter water kan filteren. Bij een dagelijks gebruik van 2 liter water per dag gaat dit filter dus ongeveer 2 maanden mee. De fles is doorzichtig, wordt aangeboden in 5 verschillende kleuren en kost €22,99. Erg handig bij deze fles is de indicator die je kan gebruiken om te controleren hoelang de filter nog goed werkt. Deze flessen hebben hun eigen type filter, en de “Sunshine Edition” is momenteel in de aanbieding voor maar €15.

De standaard zwarte 75cl fles

De kenmerkende Water-to-Go fles is de zwarte 75cl fles. Niet alleen de vorm en zwarte kleur is kenmerkend, maar ook het feit dat hij voorzien is van een zogenaamde “sleeve”. Hier zijn maar liefst 7 verschillende kleuren te verkrijgen. De fles heeft een flinke inhoud en voelt wat steviger aan dan de 50cl fles. Hij is met 138 gram ook iets zwaarder. Bij deze flessen horen filters die geschikt zijn voor de 75cl fles en hier kan je 200 liter water mee filteren. Bij hetzelfde gebruik kan je hier dus een maand langer mee doen dan bij de 50cl fles. Natuurlijk is deze fles met de prijs van €31,99 ook iets duurder.

Gebruik de kortingscode REISPRINS10 en krijg 10% korting bij jouw aankoop van een Water-to-Go fles!

De “Active” 75cl fles.

Het laatste type van de Water-to-Go flessen waarmee je overal ter wereld veilig drinkwater hebt is de zogenaamde “Active” versie. Met deze fles richt Water-to-Go zich op de actieve gebruiker van waterflessen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan fietsers of fanatieke wandelaars. Deze fles heeft hetzelfde gewicht en inhoud dan de standaard fles, maar heeft een aantal handige extra’s. Zo is de vorm geïnspireerd op een bidon, waardoor hij in de bidonhouder van je fiets zal passen. Daarnaast is de fles knijpbaar en is hij voorzien van een handige karabijnhaak. Daarnaast is de fles licht doorzichtig waardoor je goed kan zien hoeveel water je nog hebt.

Onze ervaring

Helaas zijn we door het coronavirus nog niet op reis kunnen gaan. Daarom hebben we nog niet in de juiste omstandigheden kunnen testen of de Water-to-Go flessen inderdaad veilig drinkwater maken van al het zoet water. Ook hebben we hierdoor niet de duurzaamheid kunnen testen van de flessen.

Wat we wel kunnen zeggen is dat de flessen goed aanvoelen. Ze voelen zeer stevig aan, en met de verschillende varianten is er voor ieder wat wils. Daarnaast hebben ze met een inhoud van 75cl een van de grootste filterflessen op de markt, en ook nog eens voor een erg interessante prijs. Voor €31,99 heb je immers al een fles inclusief filter, waarmee je zorgeloos 200 liter water kan filteren en drinken. Voor €10,99 koop je op de website vervolgens al weer een nieuwe filter. Het blijft dus een zeer betaalbare oplossing, zeker in vergelijking met de andere aanbieders op de markt.

Voor ons is dit daarom een product wat we absoluut mee gaan nemen op onze volgende reis naar een exotische bestemming. Veilig drinkwater is nu eenmaal niet overal ter wereld een vanzelfsprekendheid en deze flessen van Water-to-Go kunnen veel problemen voorkomen. Daarnaast is het ook nog eens een milieuvriendelijke oplossing, dus wij zijn overtuigd!


Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

50 gedachten over “Veilig drinkwater met de flessen van Water-to-Go (incl. 10% kortingscode REISPRINS10)

  • 16 juli 2020 om 10:35
   Permalink

   Hoi Nathalie, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Misschien komt de 50CL fles wel jouw kant op volgende week 😉

   Beantwoorden
   • 16 juli 2020 om 12:29
    Permalink

    Graag de active want wij gaan graag met caravan naar zuiden

    Beantwoorden
   • 20 juli 2020 om 14:25
    Permalink

    Super leuke win aktie ik zou graag de 75 ml active willen winnen omdat wij veel op pad zijn zou deze wel erg v pas komen

    Beantwoorden
    • 20 juli 2020 om 14:30
     Permalink

     Hoi Henny, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Misschien komt de fles volgende week wel jouw kant op 😉

     Beantwoorden
   • 21 juli 2020 om 08:02
    Permalink

    Als echt waterdrinker lijkt me dit geweldig! Ik ga voor de active heel hard duimen

    Beantwoorden
    • 23 juli 2020 om 12:50
     Permalink

     Graag de active voor mijn talrijke fietstochten

     Beantwoorden
     • 23 juli 2020 om 16:17
      Permalink

      Hi Viviane, leuk dat je meedoet aan onze winactie!

     • 13 juli 2021 om 21:06
      Permalink

      Lieve leuke handige actie, doe mee vd 75 CL. Ik werk in de zorg en het is warm, drinken is een must.. vandaar.

     • 13 juli 2021 om 21:07
      Permalink

      Hoi Mara, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Die zal inderdaad goed van pas komen 😉

  • 17 juli 2020 om 09:24
   Permalink

   De 50cl fles lijkt mij het handigst!
   Deze wil ik graag winnen 🙂

   Beantwoorden
  • 18 juli 2020 om 14:03
   Permalink

   Wauw, die wil ik heel graag! Mooie flessen. Ik zou heel graag de 75 ml Active willen winnen. Duimen maar…. 😊

   Beantwoorden
   • 18 juli 2020 om 21:44
    Permalink

    Hoi Anne-Marie, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Vergeet je ook niet de benodigde acties op Facebook uit te voeren kom kans te maken? 😉

    Beantwoorden
   • 14 juli 2021 om 07:56
    Permalink

    Ik heb een paar jaar geleden de lifestraw gekocht omdat ik op reis minder plastic flesjes wilde kopen. Hoewel ik over het algemeen best tevreden ben met die fles, blijft het water een raar smaakje houden en filtert het geen virussen. Ik ben erg benieuwd of deze flessen beter werken, de tekst is in ieder geval erg veel belovend! Ik doe daarom ook graag mee aan de winactie:)

    Beantwoorden
    • 14 juli 2021 om 08:00
     Permalink

     Hoi Astrid, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Vergeet je niet om onze Facebookpagina ook te liken (niet alleen te volgen ;-)) om kans te maken!

     Beantwoorden
 • 16 juli 2020 om 10:35
  Permalink

  Geliked en gedeeld op facebook! Ik vind de active variant erg leuk.

  Beantwoorden
  • 16 juli 2020 om 10:36
   Permalink

   Hoi Micheal, bedankt voor je reactie. Misschien komt de ACTIVE fles wel jouw kant op volgende week 😉

   Beantwoorden
 • 16 juli 2020 om 11:29
  Permalink

  De “Active” 75cl fles.Deze fles past uitstekend bij onze reisplannen.

  Beantwoorden
   • 17 juli 2020 om 08:53
    Permalink

    Ik ga voor de 50cl fles, ideaal om mee te nemen tijdens het geocachen met de tweeling 😁

    Beantwoorden
    • 17 juli 2020 om 09:00
     Permalink

     Hoi Linda, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Voor zo een activiteit komt een goede drinkfles altijd van pas lijkt me 😉

     Beantwoorden
     • 17 juli 2020 om 18:06
      Permalink

      De 50 cl fles is meer dan welkom😀😀😍😍

     • 17 juli 2020 om 18:36
      Permalink

      Hoi Linda, leuk dat je meedoet aan onze winactie!

     • 17 juli 2021 om 18:18
      Permalink

      Wat een leuke actie!
      Ik wil graag meedoen voor de 75 cl fles.
      Groetjes Rita

     • 17 juli 2021 om 19:05
      Permalink

      Hoi Rita, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Vergeet je niet om aan alle eisen te voldoen om kans te maken?

 • 17 juli 2020 om 17:50
  Permalink

  Ik zou ze alle drie wel willen winnen voor de wereldreis die mijn vriend en ik willen gaan maken, maar als ik moet kiezen lijkt de De Active 75cl fles mij het handigst! 🌍🌎🌏

  Beantwoorden
  • 17 juli 2020 om 18:35
   Permalink

   Hoi Suzanne, leuk dat je meedoet aan onze winactie. De ACTIVE 75cl fles lijkt me daar inderdaad goed bruikbaar voor 😉

   Beantwoorden
 • 18 juli 2020 om 12:29
  Permalink

  geweldig ik ga voor nummer 1,een geweldige uitvinding dus loot graag mee

  Beantwoorden
 • 23 juli 2020 om 11:53
  Permalink

  OMG wat een hele toffe actie. De ”Active” variant zou heel goed van pas komen voor mijn sportieve zoon Steven die een fervente fietser en wandelaar is. Pagina geliked,actie geliked en openbaar gedeeld. Mvg,Chantal

  Beantwoorden
 • 24 juli 2020 om 21:21
  Permalink

  Wij gaan niet op reis, maar maken in de zomer (normaal) kleine uitstapjes om te gaan picknicken in een bos. Daarom graag de fles van 0.75cl. Alvast bedankt voor de mogelijkheid om mee te doen.

  Beantwoorden
 • 14 juli 2021 om 08:36
  Permalink

  Beste, wij zijn niet direct reizigers in de echte zin van het woord (willen onze ecologische voetafdruk liefst zo klein mogelijk houden nl.) , maar doen wel regelmatig kortere uitstappen en ook dan blijkt het drinken van zuiver water een vereiste. Wij zouden dus dolgraag deze fles winnen

  Beantwoorden
  • 14 juli 2021 om 19:23
   Permalink

   Hoi Anita, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Vergeet je niet om aan alle eisen te voldoen om kans te maken 😉

   Beantwoorden
  • 14 juli 2021 om 22:43
   Permalink

   Hoi Nathalie, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Vergeet je niet onze Facebookpagina te liken en het bericht op Facebook te delen om kans te maken? 😉

   Beantwoorden
 • 14 juli 2021 om 21:28
  Permalink

  Hé wat fijn. Ik doe mee voor de Active om mee te nemen op de fiets!

  Beantwoorden
  • 14 juli 2021 om 22:44
   Permalink

   Hoi Marvin, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Vergeet je niet onze Facebookpagina te liken om kans te maken? 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: