Borduur je persoonlijke wereldkaart op een paspoorthoes van Chasing Threads

Soms loop je op het internet aan tegen reisgerelateerde producten die praktisch zijn en er ook nog eens erg stijlvol uit zien. In deze categorie hebben we een tijd geleden al eens de hamamdoeken van Happy Towels en de stijlvolle rugzak van TruBlue besproken. Via Instagram kwam ik onlangs terecht bij het account van Chasing Threads. Zij hebben een reeks aan prachtige reisgerelateerde producten die precies in deze categorie vallen. In dit artikel bespreken we hun speciale paspoorthoes. Het is echter geen standaard paspoorthoes, want op de paspoorthoes van Chasing Threads borduur je zelf je persoonlijke wereldkaart in met alle bestemmingen die je bezocht hebt!

Borduur je persoonlijke wereldkaart op een paspoorthoes van Chasing Threads.
Chasing Threads

Chasing Threads is opgericht door Em Royston uit Engeland. Na een reis door de Verenigde Staten van Amerika in 2015 besloot ze een blijvende herinnering te maken aan deze reis. Dit deed ze door de gemaakte route vast te leggen met naald en draad op een bestaande wegenkaart. Eenmaal ingelijst aan de muur was ze zo tevreden met het resultaat dat dit al snel leidde tot het idee om een wereldkaart van stof te maken waarbij je de bezochte bestemmingen zelf kon borduren.

Dit idee pitchte ze in 2016 bij het eigenzinnige bedrijf Suck UK, waar ze destijds werkte. Het product werd vervolgens succesvol geproduceerd en zodoende ontstond de Cross Stitch Map. Nadat ze Suck UK verliet in 2016 vertrok ze voor een nieuwe uitdaging naar Hong Kong. Hier ontstond het idee om zelf aan de slag te gaan met een eigen merk en fulltime eigen producten te ontwikkelen. In eerste instantie gebeurde dit onder het merk Maid In China, waarna ze in 2018 besloot om de reisgerelateerde producten onder te brengen onder de huidige merknaam Chasing Threads.

“You can sew your own way” zoals de slogan van Chasing Threads luidt.
Producten

Kort gezegd maakt Chasing Threads dus reisgerelateerde producten die je kan personaliseren door er iets op te borduren. Deze gedachte hebben ze inmiddels toegepast op een hele reeks producten. Zo hebben ze op dit moment de volgende producten in de webshop:

– Bagagelabels. Deze zijn er met een afdruk van een wereldkaart waarop je jouw bezochte bestemmingen kan aangeven, maar er is ook een blanco versie waarop je bijvoorbeeld je initialen kan borduren.
– Draagtassen, deze zijn voorzien van een wereldkaart.
– Reisportemonnee, notitieboekcover en juwelenetui, ook deze zijn voorzien van een te borduren wereldkaart.
– Brillenhoesje, uiteraard ook voorzien van een wereldkaart.
– De eerder besproken wereldkaart voor aan de muur.

Tenslotte hebben ze het product waar mijn oog het meeste op viel, en dat is de prachtige paspoorthoes. Dit is natuurlijk het ultieme reisproduct.

De paspoorthoes van Chasing Threads.
Paspoorthoes

De paspoorthoes van Chasing Threads is het populairste product op de website. Hij is 140 mm lang en 102 mm breed, waardoor ieder paspoort ter wereld er perfect in zou moeten passen. Hij is gemaakt van echt leer, maar er is ook een “vegan” versie die gemaakt is van het zogenaamde polyurethaan kunstleer.

De paspoorthoes is te verkrijgen in maar liefst 8 verschillende kleuren:

 • Marineblauw
 • Bruin
 • Mint
 • Grijs
 • Roze
 • Lichtgrijs, dit is het zogenaamde “vegan” type.
 • Roze/Goud, uitgevoerd in een metallic afwerking.
 • Zilver, ook deze is uitgevoerd in een metallic afwerking.
Het pakket zoals je het aangeleverd krijgt.

Bij levering van de paspoorthoes krijg je in een stijlvolle kartonnen doosje de paspoorthoes aangeleverd samen met een naald en draad. Hij is gemaakt van een heel zacht soort leer en voelt daarom erg flexibel aan. Op de voorkant staat een wereldkaart afgedrukt die volledig voorzien is van hele kleine gaatjes. Deze gaatjes maken het vervolgens weer mogelijk om met de bijgeleverde naald en draad aan de slag te gaan.

Het leuke is dat je er zelf voor kan kiezen hoe je er mee aan de slag gaat. Je kan er natuurlijk voor kiezen om middels kleine kruisjes jouw bezochte bestemmingen te markeren. Je zou echter ook je reisroute die je aan het maken bent uitgebreid kunnen borduren, symbolen kunnen borduren op bepaalde locaties of zelfs volledige landen kunnen voorzien van hun eigen vlag met wat extra kleuren.

Wij vinden deze paspoorthoezen echt geweldig en zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit. De paspoorthoes voelt erg goed en duurzaam aan, en met een beetje eigen inzet komt hij er alleen maar mooier uit te zien. Het allerleukste is dat wij er zelfs 1 weg mogen geven. Lees dus snel even door hoe je kans kan maken op jouw eigen exemplaar en wie weet borduur jij straks ook wel jouw persoonlijke wereldkaart op een prachtige paspoorthoes van Chasing Threads.

Middels kleine kruisjes markeer je zo je bezochte bestemmingen.
De verpakking geef precies aan hoe je aan de slag kan!

De winactie is inmiddels verlopen en de winnaar is bekend.

Jan Meeusen, gefeliciteerd met het winnen van een en prachtige paspoorthoes van Chasing Threads.

Hij komt zo snel mogelijk jouw kant op!

Wil jij kans maken op een bruine of mintkleurige paspoorthoes van Chasing Threads?
Doe dan snel mee!

Mocht je nu niet zo handig zijn met naald en draad en niet weten hoe je zou moeten beginnen? Vrees niet, want Chasing Threads heeft zelfs een instructievideo online staan!

49 gedachten over “Borduur je persoonlijke wereldkaart op een paspoorthoes van Chasing Threads

   • 18 april 2020 om 14:22
    Permalink

    Wauw! Deze zou ik heel graag willen winnen 😍 enorm gave winactie!

    Beantwoorden
     • 18 april 2020 om 17:17
      Permalink

      Enorm leuke hoes! Leuk dat je je bestemmingen zo ‘snel’ kan laten zien aan andere reizigers. Ik heb net mijn oude hoesje weggegooid, na 16 jaar was hij echt op.. Dus zou heel goed een nieuwe kunnen gebruiken 😊 ik ga duimen! Lijkt me heerlijk quarantainetijdverdrijf om al mijn bestemmingen erop te borduren, bij elke steek even wegdromen… 💕

     • 18 april 2020 om 17:25
      Permalink

      Hoi Sanne, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Misschien kan jij volgende week wel wegdromen bij iedere steek 😉

   • 18 april 2020 om 22:27
    Permalink

    Wauw, daar zou ik mijn reizen graag op voortborduren!🌍

    Beantwoorden
  • 18 april 2020 om 13:31
   Permalink

   Geweldig, wil deze graag voor mijn dochter winnen💕

   Beantwoorden
  • 19 april 2020 om 10:13
   Permalink

   Leuk! Mooi om bij het borduren waar je geweest bent, alvast weg te dromen over de volgende bestemmin🌍

   Beantwoorden
   • 19 april 2020 om 10:30
    Permalink

    Hoi Rita! Leuk dat je meedoet aan onze winactie, misschien komt er volgende week wel een van deze mooie paspoorthoezen jouw kant op 😉

    Beantwoorden
  • 18 april 2020 om 11:42
   Permalink

   Haha inderdaad goed geraden Liedeke, was misschien ook wel de meest voor de hand liggende optie 😉

   Beantwoorden
  • 18 april 2020 om 12:55
   Permalink

   Cool! Zeer leuk dingetje, om op een leuke en creatieve manier te kunnen terugkeren naar al de plaatsen waar je geweest bent, en aan alle leuke momenten, of dingen die je hebt overwonnen om verder te kunnen 😊

   Beantwoorden
   • 18 april 2020 om 13:15
    Permalink

    Hé Jan! Wat leuk dat je meedoet aan onze winactie. Wij vinden het ook een er mooi een creatief idee deze mooie paspoorthoes!

    Beantwoorden
  • 18 april 2020 om 11:43
   Permalink

   Hoi Kelly, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Dit maakt reizen inderdaad nog leuker dan het al is 😉

   Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 12:14
  Permalink

  bij toeval op dit artikel gestuit. Praktisch, geen flutartikel maar iets om persoonlijk te maken en nog mooi ook. Als ik m niet win wordt ie zeker een keer aangeschaft als kadoo. Klasse!

  Beantwoorden
  • 18 april 2020 om 13:14
   Permalink

   Hoi Lydia, leuk dat je meedoet! Het is absoluut een prachtig product. Vergeet je ook niet om onze Instagram te volgen om kans te maken?

   Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 14:56
  Permalink

  Wat een enorm leuk idee! Persoonlijk en past goed bij een echte reiziger! Ik ga mijn grote bereik op instagram inzetten om kennis met jullie producten te maken! (:

  Beantwoorden
  • 18 april 2020 om 14:58
   Permalink

   Hoi Cynthia! Wij zijn 2 fanatieke reizigers met onze eigen website waarop we reisroutes, reisartikelen en reisverslagen publiceren. Daarnaast publiceren we regelmatig artikelen over leuke reisgerelateerde artikelen en boeken, dus het zou erg leuk zijn als je meer mensen kennis zou kunnen laten maken met onze website 😉

   Beantwoorden
   • 18 april 2020 om 15:21
    Permalink

    Super leuke paspoorthoes! Ondanks dat ik mijn reis heb moeten onderbreken kan ik nu al niet wachten om daar de volgende kruisjes op te zetten!!

    Beantwoorden
    • 18 april 2020 om 15:58
     Permalink

     Hoi Jill, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Laten we hopen dat je de paspoorthoes weer snel kan vullen met kruisjes mocht je hem winnen 😉

     Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 15:34
  Permalink

  Hallo,
  Ik heb overlaast meegedaan met je vorige winactie… superleuke winactie weer! Ik zou graag meedoen…

  Beantwoorden
  • 18 april 2020 om 16:00
   Permalink

   Hoi Gitte, leuk dat je weer meedoet aan een winactie van ons! Misschien komt hij volgende week wel jou kant op 😉 Vergeet je ook de gevraagde Instagram pagina’s te volgen?

   Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 15:53
  Permalink

  Deze winactie is echt super leuk! Zou het super vinden om te winnen, dan kan ik altijd weer terug denken aan de mooie reizen & herinneringen als ik ernaar kijk!☺️

  Beantwoorden
  • 18 april 2020 om 16:03
   Permalink

   Hoi Kayla, dat zijn goede redenen om er een te winnen inderdaad. Misschien komt hij volgende week wel jouw kant op 😉

   Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 17:38
  Permalink

  Borduur een kruisje in het land,
  Waar ik mijn hart heb laten liggen.
  Borduur een kruisje in het land,
  Waar de tijd sneller ging dan ik.
  Borduur een kruisje in het land,
  Dat ik nu niet kan verlaten.
  Ik geef een hoesje aan mijn paspoort,
  Tot hij weer in mijn rugtas zit.

  Mijn paspoort en ik zouden heel blij worden van dit mooie geschenk 🙂

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 17:50
  Permalink

  Echt super leuk😍 ondanks dat ik waarschijnlijk niet op vakantie ga deze zomer kan ik niet wachten om de kruisjes er op te zetten en uit te kijken naar de volgende reis🤩 Echt super leuk Ik doe zeker mee!!

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 18:17
  Permalink

  Oh die paspoorthoes is wel heel cool😍. En tja nu we toch meer tijd hebben is borduren ook leuk🤣🤣

  Beantwoorden
  • 18 april 2020 om 18:22
   Permalink

   Hoi Bianca, je moet toch iets deze dagen he? Misschien komt er wel 1 jouw kant op volgende week!

   Beantwoorden
  • 19 april 2020 om 12:51
   Permalink

   Wat gaaaaaaaaaf!!! Wat een traveladict-idea!!! Ik doe graag mee. #blijfgezond #blijfdromenoverreizen

   Beantwoorden
 • 22 april 2020 om 09:14
  Permalink

  Wat een tof paspoort hoesje ! Echt een must-have wat reizen betreft en ook nog een super stylish. Ik heb nu al zin om er, zodra het weer kan, mee op reis te gaan !

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: