Kom fluitend de lockdown door met het Reizen Waes bordspel!

In mei van dit jaar hebben we al eens een uitgebreid artikel geschreven over onze favoriete reisprogramma’s op televisie. Nu we in Nederland vanaf 15 december in een zogenaamde “harde lockdown” terecht zijn gekomen heb je genoeg tijd om hier eens goed voor te gaan zitten. Een van onze favoriete reisprogramma’s die we in het artikel hadden besproken was het Belgische programma Reizen Waes. Sinds kort is er zelfs heus bordspel uitgekomen van dit tv-programma, en wij mochten het voor je uittesten. In dit artikel vertellen we je daarom uitgebreid over het Reizen Waes Bordspel, en maak je zelfs kan op een gratis exemplaar!

Reizen Waes

Laten we eerst eens korte uitleg geven over het tv-programma waarop dit spel gebaseerd is. Reizen Waes is een tv-programma wat op de Vlaamse televisiezender Één wordt uitgezonden. Het wordt gepresenteerd door de populaire presentator Tom Waes, die dus tevens ook de naamdrager van het programma is. Tom Waes ken je mogelijk ook van zijn eerdere programma Tomtesterom of als acteur in de populaire Netflix serie Undercover.

Reizen Waes is echt een van onze favoriete reisprogramma’s en we hebben dan ook geen aflevering gemist. Al vanaf het eerste seizoen in 2013 kijken we mee hoe Tom Waes de meest ongebruikelijke bestemmingen bezoekt. Hij reist namelijk door landen en gebieden die toeristen vaak links laten liggen vanwege onrust, natuurrampen of andere gevaren. Je moet hierbij denken aan landen als Turkmenistan, Bhutan, Paraguay en Noord-Korea. Eigenlijk test Tom eigenlijk een beetje of je als toerist deze bestemmingen kan bezoeken en wat je er dan zoal zou kunnen zien en beleven.

Inmiddels zijn er al 4 seizoenen van het programma uitgezonden, waaronder een laatste seizoen met bestemmingen in Europa. We zijn grote liefhebbers van het programma en waren dan ook erg enthousiast toen we lazen dat er een bordspel van uitgebracht werd.

De volledige inhoud van het Reizen Waes bordspel
De volledige inhoud van het Reizen Waes bordspel
Het bordspel is van hoge kwaliteit en netjes afgewerkt.
Het bordspel is van hoge kwaliteit en netjes afgewerkt.
Het Reizen Waes Bordspel

Kort geleden zagen we dus op internet het Reizen Waes Bordspel voorbij komen. Dat leek ons echt een spel waarmee we ons de komende tijd wel konden vermaken. We kregen het spel snel binnen en maakten aangenaam verrast de doos open. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan het spel. Zowel de doos als het spel zelf heeft volledig de stijl van het programma en is erg degelijk gemaakt. Er is ook een flinke stapel met vragenkaartjes aanwezig, dus je zal het spel niet snel beu zijn. Een dag later zijn we het spel direct gaan spelen. Tijdens een gezellige avond met de ouders van Judith hebben we ons in 2 teams verdeeld en zijn we aan de slag gegaan. Er zijn behoorlijk wat regels verbonden aan het spel. Het is dus geen kwestie van dobbelen, vragen beantwoorden en eventjes makkelijk het spel winnen.

Heel kort uitgelegd gaat het spel als volgt. Middels de dobbelstenen geef je aan hoeveel plaatsen de centrale kompaswijzer verder gezet mag worden. Wanneer deze op een symbool terecht komt mag je hier een soortgelijke fiche op kunnen plaatsen om zodoende deze plaats te blokkeren. Als je op een vraagteken terecht komt moet je een vraag van de desbetreffende kleur beantwoorden. De verschillende kleuren vragen staan ook voor verschillende onderwerpen:

1. Een groene vraag gaat over feiten zoals hoofdsteden, klimaat ligging en taal.
2. Oranje vragen gaan over de do’s en don’ts betreffende de politiek, gezondheid, voeding en veiligheid van een land.
3. De toeristische vragen vind je bij de blauwe vragen.
4.De bruine vragen gaan tenslotte over speciale gewoontes, culinaire specialiteiten en gebeurtenissen.

Bij ieder goed antwoord mag je een pion pakken in de kleur van jouw team. Wanneer je alle zes de pionnen hebt verzameld mag je ze na iedere rond op de vraagtekens op het bord plaatsen. Vanaf dat moment speel je voor het einddoel. Je moet deze pionnen namelijk op je verzamelpunt zien te krijgen. Bij ieder goed antwoord op een vraagtekenvakje waarop een van je pionnen staat mag je deze op je verzamelpunt plaatsen. Wanneer je jouw verzamelpunt helemaal vol hebt staan met pionnen heb je gewonnen.

Dat klinkt vrij simpel, maar zoals het in een spel hoort zitten er behoorlijk wat addertjes onder het gras. Zo zijn de vragen behoorlijk lastig, zeker als je niet alle afleveringen van Reizen Waes hebt gezien. Daarnaast kan de kompaswijzer ook op een pion van je tegenstander terecht komen waardoor hij deze direct op zijn verzamelpunt mag zetten. Tenslotte moet je bij een fout antwoord je pion van je verzamelpunt afhalen en terug op een van de vraagtekens zetten. Je hebt het spel dus niet zomaar gewonnen! Dan hebben we het nog niet eens gehad over de 32 kaarten waar een vraag vervangen is door een opdracht van Tom…

De centrale kompaswijzer is een essentieel onderdeel van het spel
De centrale kompaswijzer is een essentieel onderdeel van het spel
De vragen zijn echt in stijl van het tv-programma.
De vragen zijn echt in stijl van het tv-programma.

Naast deze uitgebreide review mochten we ook nog eens exemplaar t.w.v. €29,99van dit geweldig leuke Reizen Waes Bordspel.

Uit de maar liefst 40 deelnemers is Wesley Nobels uiteindelijk als winnaar naar voren gekomen. Veel plezier met het bordspel Wesley!

Eindoordeel

We hebben ons uitstekend vermaakt met het Reizen Waes Bordspel. We speelden met twee teams en zijn ongeveer 1 1/2 uur bezig geweest voordat er een winnaar kwam. Het speelbord is erg mooi en doordat je gebruik moet maken van de kompaswijzer is het voor alle deelnemers goed mogelijk om er gebruik van te maken. We vonden het ook erg leuk dat het spel eigenlijk door verschillende fases gaat. Zo moet je eerst je pionnen verzamelen door de vragen goed te beantwoorden. Daarna moet je ze op het speel bord gaat plaatsen en tenslotte moet je er voor zorgen dat ze op je verzamelpunt terecht komen. Dit alles gaat in een oplopend speeltempo doordat het speelbord verkleind wordt middels de fiches die de plaatsen steeds meer zullen blokkeren.

Natuurlijk moeten we ook een aantal kritische punten noemen. Zo staat er vermeld dat het spel vanaf 9 jaar oud gespeeld kan worden, maar zelf hadden we niet het idee dat jonge kinderen dit spel makkelijk kunnen spelen. De vragen gaan enkel over de landen die bezocht zijn in het tv-programma Reizen Waes. Dit zijn nou eenmaal niet de meest standaard bestemmingen waardoor de vragen behoorlijk moeilijk kunnen zijn. Naar onze mening moet je dus echt wel het tv-programma gezien hebben om de vragen makkelijker te kunnen beantwoorden en zodoende meer plezier aan dit spel te beleven. Ach ja, eigenlijk vinden we sowieso dat je het tv-programma gezien moet hebben!

Met het Reizen Waes bordspel kan je een erg leuke avond hebben.
Met het Reizen Waes bordspel kan je een erg leuke avond hebben.

Dit is een gesponsorde post, maar het bericht is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

75 gedachten over “Kom fluitend de lockdown door met het Reizen Waes bordspel!

 • 20 december 2020 om 13:07
  Permalink

  o wauw, eindelijk een uitdaging voor mijn wout, zijn broers en zijn vader als de corona weer voorbij is! geweldig leuk en Wouter is volgende week jarig en we hebben nog geen cadeau voor hem. Als we dit winnen maken we in 1 klap alles goed. Hij kijkt uiteraard Reizen waes, dat reisprogramma met dat koken op de belg, Kamp Waes en Undercover. Hij is dus groot fan. Ook zijn beide boeken liggen hier in de kast. Hij gaat nog net niet Belgisch praten 🙂 Het spel zou hij echt fantastisch vinden en ik ga duimen

  Beantwoorden
   • 20 december 2020 om 14:46
    Permalink

    Oh wat een ontzettend leuke actie. Ik ben fan van bordspellen en van Reizen Waes dus deze combi is om van te likkebaarden.
    Ik loot dus heel graag mee.

    Beantwoorden
   • 22 december 2020 om 14:43
    Permalink

    Aangezien we zelf niet op vakantie kunnen gaan dan maar een reiske met den Tom 🙂
    Caro De Keunynck

    Beantwoorden
 • 20 december 2020 om 13:18
  Permalink

  Wat een leuke actie. Volg reizen Waes en dit spel is extra leuk om o&n te vieren.

  Beantwoorden
  • 20 december 2020 om 13:59
   Permalink

   Hey Elvira, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Vergeet je niet om onze Facebookpagina te liken om kans te maken?

   Beantwoorden
 • 20 december 2020 om 14:03
  Permalink

  Eigenlijk wel het leukste reisprogramma dat er is. Geen standaard altijd verrassend in combinatie met Tom Waes..succes verzekerd.. Dus ja wil dit wel heel graag winnen! 🥰

  Beantwoorden
     • 21 december 2020 om 18:39
      Permalink

      Hoi Ivo, leuk dat je mee wilt doen aan onze winactie. Vergeet niet om onze Facebookpagina te liken en het bericht te delen om kans te maken!

 • 20 december 2020 om 16:14
  Permalink

  doe zeer graag mee een nieuw spel is altijd welkom

  Beantwoorden
 • 20 december 2020 om 16:58
  Permalink

  Heel groot fan van Reizen Waes of eigenlijk gewoon ook wel van Tom Waes😉
  Ik zou dit spel heel graag willen winnen, dat maakt een jaar zonder reizen toch nog een beetje goed☺️, zodat ik het lekker kan spelen met mijn familie!!
  Ik ga duimen🤞🏻🍀😍

  Beantwoorden
  • 20 december 2020 om 18:49
   Permalink

   Hoi Dominique, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Nog even blijven duimen en misschien kom jij dan volgende week wel als winnaars eruit!

   Beantwoorden
 • 21 december 2020 om 08:54
  Permalink

  Super vet! Wij zijn echt fan van zijn programma. Zonder schrik gewoon overal reizen en mens zijn. Heerlijk! Zeer benieuwd of het spel kan tippen aan zijn tv-programma!

  Beantwoorden
  • 21 december 2020 om 08:56
   Permalink

   Hoi Simone, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Vergeet niet onze Facebookpagina te liken en het bericht te delen om kans te maken 😉

   Beantwoorden
 • 21 december 2020 om 09:12
  Permalink

  Ben erg benieuwd naar mijn opgedane reiskennis. En die van anderen. Een zeeer welkom spel.

  Beantwoorden
 • 21 december 2020 om 11:15
  Permalink

  Deze periode is altijd erg leuk om een spel te spelen, en met dit spel heb je ook nog eens extra veel voorpret voor de komende vakantie.

  Beantwoorden
  • 21 december 2020 om 11:17
   Permalink

   Hoi Willem, leuk dat je meedoet aan de winactie! Deze periode is zeker geschikt om spelletjes te spelen 😉

   Beantwoorden
 • 21 december 2020 om 12:16
  Permalink

  Met het bordspel van Reizen Waes heb ik de wereld binnen handbereik

  Beantwoorden
  • 21 december 2020 om 12:18
   Permalink

   Hoi Marlys, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Vergeet niet om onze Facebookpagina te liken en het bericht op Facebook te delen om kans te maken!

   Beantwoorden
 • 21 december 2020 om 12:54
  Permalink

  Tijdens de lockdown en de kerstvakantie zijn spelletjes zeker een leuk tijdverdrijf. En nog leerzaam ook, ik doe graag mee. Ben alleen niet actief op FB… volg wel op Bloglovin.

  Beantwoorden
  • 21 december 2020 om 13:00
   Permalink

   Hoi Marian, leuk dat je mee wilt doen aan onze winactie. Helaas is het like van onze Facebookpagina en het delen van het desbetreffende bericht wel een vereiste om mee te doen…

   Beantwoorden
 • 21 december 2020 om 13:14
  Permalink

  Leuke actie en leuk spel! Ik doe graag mee met deze winactie!

  Beantwoorden
  • 21 december 2020 om 13:16
   Permalink

   Leuk dat je meedoet aan onze winactie Pim, vergeet je het bericht niet te delen op Facebook om kans te maken?

   Beantwoorden
 • 21 december 2020 om 14:01
  Permalink

  Wat een leuk spel, weer net iets anders dan de andere spellen. Deze willen wij wel voor de koude winteravonden, gezellig spelletjes doen met de familie

  Beantwoorden
 • 21 december 2020 om 19:32
  Permalink

  erg leuk ik doe graag mee ik ben dol op leuke spellen spelen met vrienden en familie

  Beantwoorden
  • 21 december 2020 om 20:53
   Permalink

   Hoi Anja, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Nog wel even onze Facebookpagina liken en het Facebookbericht delen 😉

   Beantwoorden
 • 21 december 2020 om 19:41
  Permalink

  Ik doe heel graag mee, ben altijd in voor een spelletje!

  Beantwoorden
  • 21 december 2020 om 20:49
   Permalink

   Hoi Ilse, leuk dat je meedoet aan onze winactie! Vergeet niet het bericht op Facebook openbaar te delen om kans te maken!

   Beantwoorden
 • 22 december 2020 om 00:55
  Permalink

  Wat een leuke actie. Ik doe zeker mee aan de wedstrijd.

  Beantwoorden
 • 22 december 2020 om 05:19
  Permalink

  Ik doe graag mee! Ben dol op bordspellen en dit spel ken ik (nog) niet!!

  Beantwoorden
  • 22 december 2020 om 07:53
   Permalink

   Hoi Nina, leuk dat je mee wilt doen aan onze winactie! Vergeet niet om het bericht op Facebook ook openbaar te delen om kans te maken 😉

   Beantwoorden
 • 22 december 2020 om 08:11
  Permalink

  laat de feestdagen maar beginnen, ik zou dolgraag dit leuke spel willen winnen
  spelletjes spelen blijft een feest, daarvan genieten onze kleinkinderen altijd het meest

  Beantwoorden
  • 22 december 2020 om 08:16
   Permalink

   Hoi Marlies, leuk dat je mee wil doen aan onze winactie. Vergeet niet om onze Facebookpagine te liken en het bericht daar te delen om kans te maken 😉

   Beantwoorden
  • 22 december 2020 om 08:39
   Permalink

   Beste Anita, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Vergeet niet om het bericht op Facebook even openbaar te delen om kans te maken!

   Beantwoorden
 • 22 december 2020 om 10:30
  Permalink

  Zelf al jaren trouwe kijker van reizen waes! Ik wist niet dat er een bordspel van was, wat leuk ! Ik en m’n vriend spelen graag gezelschapsspellen en deze ontbreekt nog in onze collectie!

  Beantwoorden
  • 22 december 2020 om 10:33
   Permalink

   Hoi Silke, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Nog even onze Facebookpagina liken en je maakt kans 😉

   Beantwoorden
 • 22 december 2020 om 11:13
  Permalink

  Ooh wat leuk! Altijd het programma gevolgd maar had geen idee dat er een spel van was!

  Beantwoorden
  • 22 december 2020 om 11:46
   Permalink

   Hoi Vanessa, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Vergeet niet het bericht op Facebook openbaar te delen om kans te maken!

   Beantwoorden
 • 22 december 2020 om 13:16
  Permalink

  Ik zag deze net voorbij komen op jullie Facebook pagina en ziet er geweldig uit. Wij houden van bordspellen en kijk er nu al naar uit om deze is mee te spelen. Hopelijk heb ik het geluk te winnen met de actie.

  Beantwoorden
 • 22 december 2020 om 15:16
  Permalink

  Wow, dit lijkt me echt een super leuk spel om de lockdown mee door te komen en om de reislust niet te verliezen 😉
  In houd zo van reizen en de aarde in het algemeen en ben dus zeker benieuwd welke nieuwe feiten/bestemmingen ik door het spel nog kan leren. Haha, bovendien wil ik zeker checken of mijn kennis altijd nog meer is, dan die van mijn zoontje die een aardbol heeft en tegenwoordig hierop allerlei feitjes leert over de verschillende landen via bijbehoren de BBC filmpjes. Let the game begin!!! 😉

  Ik ben een van de weinige FB loze Instagrammers, maar heb jullie bericht op Instagram geliked en volg jullie hier (iminanas4)

  Beantwoorden
  • 22 december 2020 om 15:22
   Permalink

   Hoi Imina, bedankt voor je enthousiaste reactie! Ik zag je Instagramverhaal dus je doet mee aan de winactie 😉

   Beantwoorden
 • 23 december 2020 om 11:44
  Permalink

  Wat een leuke winactie wat zou ik oooo zo graag deze winnen ik speel bijna elke dag een gezelschapsspel maar deze ontbreekt nog in mijn collectie ik hoop dat ik deze mag winnen!
  Bedankt voor de mooie actie!!

  Beantwoorden
  • 23 december 2020 om 11:47
   Permalink

   Hoi Arne, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Vergeet je niet om aan alle eisen te voldoen om kans te maken? 😉

   Beantwoorden
    • 23 december 2020 om 14:41
     Permalink

     Hoi Arne, er wordt nog wel verwacht dat je onze Facebookpagina liked en het bericht dat je daar kan vinden (openbaar) deelt 😉

     Beantwoorden
     • 23 december 2020 om 23:22
      Permalink

      Dit deed ik mijn facebook is arne vdb…

 • 23 december 2020 om 14:04
  Permalink

  Wat een superleuke winactie! Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen spelletjesfanaat ben, maar alles wat reis-gerelateerd is klinkt heel goed! Zijn reisprogramma is mega interessant. Naar aanleiding van zijn aflevering over Noord-Korea besloten we om daar naartoe te gaan tijdens onze wereldreis. En dat is gelukt!

  Beantwoorden
  • 23 december 2020 om 14:12
   Permalink

   Hoi Rita! Leuk dat je meedoet aan onze winactie, zelf ben ik ook geen grote spelletjesfanaat maar dit spel bevalt me uitstekend! 😉

   Beantwoorden
 • 23 december 2020 om 14:08
  Permalink

  Wie kent reizen Waes niet?? 🙂 Ik maak graag kans op dit spel voor het gezin. Duimen maar

  Beantwoorden
  • 23 december 2020 om 23:13
   Permalink

   Hoi Brii, leuk dat je meedoet aan onze winactie. Vergeet je niet het Facebookbericht openbaar te delen en onze Facebookpagina te liken om kans te maken?

   Beantwoorden
 • 25 december 2020 om 20:34
  Permalink

  Wat een leuk bordspel, erg leuk om tijdens de lockdown te spelen 😊😊, ik doe erg graag mee 😀 Groetjes Anneliese

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: