Review: Pocket Wifi in Japan met Japan-Wireless.com (met exclusieve kortingscode!)

Ter voorbereiding op onze reis door Japan in de zomer van 2017 heb ik in juli 2017 al eens een artikel geschreven over de mogelijkheden van het huren van een pocket wifi in Japan, die je hier terug kan lezen.

Een pocket wifi is een klein doosje dat werkt als eigen persoonlijke hotspot. Het huren van een pocket wifi geeft (onbeperkt) toegang tot high speed internet waar je ook bent in Japan. In het eerder geschreven artikel had ik al aangegeven dat er verschillende aanbieders zijn en dat we uiteindelijk voor Japan Wireless hadden gekozen. In deze review kijken we nog even terug hoe dit in de praktijk heeft uitgepakt.

Bestellen

Het bestellen ging erg eenvoudig via de website van Japan Wireless. Je kan hier kiezen tussen Premium (187Mps) of Business (75mps) Wifi. Omdat wij graag met meerdere apparaten de mogelijkheid wilden hebben om bijvoorbeeld ook onze blog te kunnen uploaden en op YouTube eens iets te bekijken zijn voor we voor de Premium versie gegaan.

Naast de snelheid heeft deze ook een iets groter bereik in Japan, maar beiden versies hebben geen limiet wat betreft de data.

Vervolgens kan je ook kiezen om de pocket wifi op een postkantoor in een stad of het postkantoor van het vliegveld te laten afleveren zodat je hem direct op kan halen nadat je geland bent.

Wij kozen echter voor de optie om de pocket wifi bij het hotel af te laten leveren en hebben dus aangegeven bij welk hotel we aan zouden komen. De kosten voor het huren van deze Pocket Wifi was in totaal ¥9.050 voor 17 dagen. Omgerekend koste het ons dus ongeveer €4,20 per dag.

Ga je naar Japan en heb je na het lezen van dit artikel besloten om ook een Pocket WiFi te huren? Maak dan gebruik van de exclusieve couponcode  JWREISPRINS en krijg JPY1000 korting op je bestelling bij Japan Wireless!

Inhoud

Bij aankomst in Japan werd ons bij het inchecken bij het hotel direct verteld dat er post was, en dit was dus de afgeleverde Pocket Wifi. We openden het pakketje en de volgende onderdelen zaten erin:

  • de pocket wifi; een klein apparaatje dat mooi in je broekzak of rugzak past waarmee je verbinding kan maken met internet.
  • een powerbank; een externe batterij waarmee je je pocket wifi overal op kan laden mocht de batterijduur niet voldoende zijn.
  • USB kabels en oplader; deze kabels heb je nodig om de pocket wifi op te laden middels de meegeleverde oplader of de powerbank.
  • handleiding; er zit een korte handleiding waarop staat uitgelegd hoe het apparaatje werkt en wat het gevraagde wachtwoord is.
  • een gefrankeerde en geadresseerde envelop; deze heb je nodig aan het eind van de reis om alles weer in terug te sturen naar Japan Wireless
De geleverde items van Japan Wireless
Gebruik

Na het openen van het pakketje konden we direct aan de slag. De pocket wifi werd aangezet en we konden direct het wifi signaal terugvinden op onze iPhones en iPads. Middels het wachtwoord dat in de handleiding vermeld stond konden we verbinding maken en hadden we direct internet. Wij hadden 4 apparaten aangesloten op de pocket wifi, maar je kan tot maar liefst 10 apparaten tegelijk aansluiten op het apparaat.

Vanaf dat moment hebben we overal gebruik kunnen maken van internet via de pocket wifi. In een land als Japan kan dit erg handig zijn. Je moet hierbij denken aan het gebruik van Google Maps in grote steden, het gebruik van Google Translate in bepaalde situaties en ook het vinden van een leuk restaurantje was geen probleem meer waar we ook stonden. Terug in het hotel logden we vaak in op het wifi netwerk van het hotel, maar vaak bleek dit toch langzamer te zijn dan onze pocket wifi. Ook hier maakten we er dus weer gebruik van en konden zodoende onze blog uploaden en YouTube video’s bekijken.

Tijdens de reis gebeurden het huis wel eens dat we op een bepaalde locatie geen bereik hadden, maar dan moet je voornamelijk denken aan afgelegen plaatsen waar nu eenmaal moeilijk een gsm signaal op te vangen is. Ook kwam het voor dat bij groot gebruik tijdens de dag de batterij leeg dreigde te raken, maar gelukkig konden we dan gebruik maken van de meegeleverde powerbank.

We eindigden onze reis door Japan in Fukuoka en hebben daar bij het hotel de envelop met inhoud achter kunnen laten. Zij hebben vervolgens de envelop op de post gedaan.

Conclusie

Terugkijken waren we erg onder de indruk van het gebruik van dit apparaat. Het was de beste en goedkoopste optie om met verschillende apparaten overal in Japan bereik te hebben.

Gezien de taalbarrière was ons dit veel waard en we hebben er dan ook goed gebruik van kunnen maken. We hadden razendsnel internet en bijna overal goed bereik. De kwaliteit van Japan Wireless was erg goed, en de manier van bestellen en afleveren was erg praktisch.

Mocht je dus voor de eerste keer naar Japan gaan dan is een pocket wifi zeker aan te raden, het zal je reis vergemakkelijken en een stuk aangenamer maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: