Panama, een dagje snorkelen in Portobelo (Dag 4)

In onze vorige reisblog vertelden we al hoe we met de trein naar onze volgende bestemming in Panama zijn gereisd, Portobelo. We hadden voor vandaag geen concrete plannen, maar daar kwam snel verandering in. In dit reisverslag lees je dan ook wat we vandaag allemaal hebben uitgespookt!

Donderdag 4 augustus 2016 (Dag 4)

We hebben ons de 2e dag al goed aangepast aan het Caribische tempo. Nadat we vanochtend vroeg mooi de zon op hebben zien gaan in de baai van Portobelo zijn we rond 8:30 rustig gaan ontbijten in het Casa Congo Hotel. Na het ontbijt zijn we rond 10:30 met een bootje naar Puerto Francés gegaan. Dit is een heel klein strandje op 10 minuten varen van ons hotel. Hier hadden we tot 13:00 een privéstrand tot onze beschikking. We konden hier rustig zwemmen, snorkelen en relaxen.

Het strand was wonderschoon en was voorzien van een schommelstoel waar we onze spullen op kwijt konden. Op deze rustige plek konden we het snorkelen oefenen, wat ons vrij goed af ging. We hebben behoorlijk wat kleurige vissen gespot en de tijd vloog voorbij. Naast vissen krioelden het er ook van de krabben en hebben we zelfs nog een aapje gespot! Voor we het wisten waren de 2 1/2 uur voorbij en vaarden we al weer terug naar het hotel.


Bij terugkomst hebben we weer lekker ontspannen, net zoals de Panamezen hier doen. In de avond zijn we nog de overblijfselen van het fort aan de andere kant van het dorp gaan bekijken bij zonsondergang, en afsluitend gaan eten bij Jack’s.


Het was een relaxte dag waarop we toch weer nieuwe dingen gedaan hebben, op een lekker rustig tempo. De temperatuur vraagt daar ook om, en dat vinden wij dan ook geen enkel probleem. Morgen worden we na het ontbijt opgehaald vertrekken we vanuit Portobelo naar onze volgende bestemming in Panama. We gaan dan namelijk naar Puerto Lindo, waar we 1 nacht zullen verblijven in het Mambu Guest House.

Oh ja…we vragen dit ieder jaar, maar we zien ook nu weer dat er iedere dag tientallen bezoekers op deze blog afkomen en wij zijn verschrikkelijk nieuwsgierig wie dat allemaal zijn! Laat dus eens een berichtje achter zodat wij weten wie er thuis (of op vakantie ?) allemaal meelezen!

[bdotcom_bm bannerid=”4269″]

0 gedachten over “Panama, een dagje snorkelen in Portobelo (Dag 4)

 • 5 augustus 2016 om 07:56
  Permalink

  Wij lezen het iedere dag hoor en vinden het heel mooi

  Beantwoorden
 • 5 augustus 2016 om 09:12
  Permalink

  die foto’s zijn toch genomen bij het zoomse meer ?! 😉

  Beantwoorden
 • 5 augustus 2016 om 15:20
  Permalink

  Dat zal lekker eten zijn geweest bij Jacks , de naam alleen al hè .
  Het lijkt me weer de moeite waard te zijn Erik en Judith , geniet ervan . Ik geniet elke dag van je dagboek.
  Grtjs Jaak

  Beantwoorden
 • 5 augustus 2016 om 20:42
  Permalink

  Hoi Erik en Judith, leuk om ons ook een beetje mee te laten genieten van jullie vakantie. Veel plezier nog en vooral genieten ????✈️

  Beantwoorden
 • 7 augustus 2016 om 08:10
  Permalink

  Zo leuk om jullie belevenissen te lezen. Geniet ervan. Groetjes bianca

  Beantwoorden
 • 7 augustus 2016 om 08:37
  Permalink

  Leuke reisverslagen. Geniet nog van jullie prachtige vakantie. Voor je het weet slinger je weer als een aapje aan de touwen tijdens de gymopleiding. Groetjes Ilona

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: