Review: Grand Canyon helikoptervlucht, doen of niet doen?

In 2014 hebben we een populaire reis gemaakt door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het is een reis die zeer populair is onder Nederlandse toeristen waarbij bekende plaatsen als San Francisco, Los Angeles, Las Vegas en Yosemite Park worden aangedaan. Uiteraard is de Grand Canyon een vast onderdeel van deze route, en dit is volledig terecht. Ook wij hebben tijdens onze reis door het zuidwesten van de Verenigde Staten de Grand Canyon bezocht. Dit is terug te lezen is in onze reisverslagen.

Judith in de helikopter tijdens de vlucht over de Grand Canyon

Tijdens ons bezoek aan de Grand Canyon hebben we naast verschillende wandelingen ook een helikoptervlucht over deze enorme kloof in Arizona gedaan. Het maken van deze helikoptervlucht is een erg kostbare activiteit. Maar is het dat waard of moet je het links laten liggen?

Grand Canyon

Laten we eerst even ingaan op de Grand Canyon zelf. Deze enorm diepe kloof die miljoenen jaren oud is bevindt zich in het noorden van de staat Arizona. De Grand Canyon is ongeveer 400 kilometer lang en en tussen de 15 en 29 kilometer breed. De Grand Canyon is opgedeeld in de South Rim en de North Rim. De South Rim is het meest toeristische gedeelte is en staat bekend om de mooiste uitzichten en de vele faciliteiten. 

Uitzicht op de Grand Canyon vanuit de helikopter
Uitzicht op de North Rim
Aanbieders

Er zijn verschillende bedrijven die helikoptervluchten aanbieden over de Grand Canyon. Het grootste en bekendste bedrijf hiervan is Papillon. Zij bieden helikoptervluchten aan vanuit Las Vegas, de West Rim, Page (Antylope Canyon) en het Grand Canyon National Park. Deze laatste opstapplek is de bekendste aangezien deze zich aan de North Rim bevindt, en daarom ook de populairste. Praktisch gezien is dit een hele fijne opstapplek. Je hier namelijk waarschijnlijk toch al bent om het park verder te bekijken.

Prijs

Een helikoptervlucht is een dure activiteit, en dat is hier niet anders. Prijzen lopen uiteen van $194 per persoon vanuit de West-Rim, tot $263 per persoon vanuit Las Vegas. De meest gebruikte vlucht is deze vanuit het Grand Canyon National Park en begint met $214 per persoon. De vluchten duren ongeveer 30 minuten en je vliegt over plaatsen heen die anders op geen enkele manier te bereiken zijn.

Conclusie

Natuurlijk is het maken van een dergelijke vlucht erg duur en zal je jezelf afvragen of je wel zoveel geld uit wilt geven hiervoor? Het antwoord voor ons is echter ja! De Grand Canyon is zo groot dat je enkel vanaf de lucht het gevoel kan krijgen hoe immens groot en bijzonder deze kloof is. Vanaf de verschillende wandelingen in het park heb je prachtige uitzichten en krijg je een goede indruk.

Deze zijn echter niet te vergelijken met het onbeschrijfelijke gevoel dat je krijgt tijdens de helikoptervlucht. Daarnaast is de helikoptervlucht goed geregeld en veilig. Uiteraard kunnen ze het nergens zo goed aankleden als in de Verenigde Staten en krijg je tijdens de gehele vlucht muziek te horen die de ervaring versterkt.

Ga je dus naar de Grand Canyon en zit je na te denken over een helikoptervlucht? Dan zeggen wij dat je er absoluut voor moet gaan. Het is inmiddels bijna 4 1/2 jaar geleden dat wij dit hebben ervaren, maar we kunnen het nog herinneren alsof het de dag van gisteren is. Deze ervaring zal je nog heel lang bijblijven, en dat is toch waar het om gaat tijdens een reis!

Wil je een helikoptervlucht maken over de Grand Canyon, maar zie je het niet zitten om dit zelf te regelen? Neem contact met me op en ik help je graag bij het boeken ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: