Op jacht naar het noorderlicht!

Over 7 dagen is het zover, en gaan we opnieuw een droomreis maken. Na onze zomerse natuurpracht in Panama & Costa Rica gaan we nu een andere droom proberen te verwezenlijken. We gaan op 27 december voor 6 dagen naar Noorwegen met als hoofddoel het zien van het noorderlicht.

Noorderlicht

Het noorderlicht (of het poollicht..wat jij wilt) zou een van de meest wonderlijke natuurverschijnselen van de wereld moeten zijn. Heel kort samengevat zou dit voor een heel bijzonder dansend groen licht moeten zorgen. Dit licht wordt veroorzaakt door de magnetische velden die zich rond de poolcirkels van de aarde bevinden. (Voor meer info check Noorderlicht Wikipedia)

Reisbeschrijving

De reis is ditmaal helemaal zelf samengesteld en gaan we als volgt beleven.We beginnen op dinsdag 27 december 2016 waar we om 10:45 vertrekken vanaf Schiphol richting Oslo:

We zullen een dag in Oslo doorbrengen en overnachten in het Radisson Blu Scandinavia Hotel. Vervolgens zullen we een dag later op 28 december 2016 om 10:25 door doorvliegen naar Tromsø:

Tromsø is een van de meest noordelijk gelegen steden ter wereld. Daarom zou het volgens verschillende websites en literatuur de meest ideale stad zijn om het noorderlicht te gaan bekijken. Dit blijkt ook wel als je kijkt hoeveel organisaties excursies aanbieden vanuit Tromsø om het noorderlicht te gaan zien. We verblijven hier in het Scandic Grand Tromsø Hotel.

Na wat rondkijken op internet hebben wij gekozen voor de organisatie Chasing Lights. Om onze kansen te vergroten hebben we voor 2 nachten een excursie geboekt. Hiermee worden we rond 17:00 bij ons hotel opgehaald en gaan we op jacht naar het noorderlicht. We zullen voorzien worden van eten, drinken, warme kleding en kunnen zelfs doorrijden tot Finland mocht dit nodig zijn. Tussen 1:00-4:00 zullen we vervolgens weer bij het hotel afgezet worden. Hopelijk zullen w dan het noorderlicht gezien hebben.

Na deze 2 nachten zullen we op vrijdag 30 december 2016 om 18:45 weer terugvliegen naar Oslo:

Hier zullen we nog 2 nachten verblijven. We zullen hier dus ook Oud & Nieuw gaan vieren alvorens we op 1 januari 2017 om 16:30 weer terugvliegen naar Amsterdam:

We kijken er enorm naar uit en zullen ook ditmaal weer proberen om dagelijks hier wat foto’s en tekst te plaatsen! Nog maar een weekje wachten 😉

0 gedachten over “Op jacht naar het noorderlicht!

 • 21 december 2016 om 13:15
  Permalink

  Wow Gaaf hoor , geniet ervan , veel plezier .
  Neem een flesje Heineken mee , je weet nooit wat ze gaan vragen !!!
  Ik ga jullie weer volgen .
  Gr en nogmaals lekker van genieten !
  Joleen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: