Curaçao, onze eerste dagen (Dag 1/2/3)

Een tijd terug hebben we al verteld dat we eindelijk naar Curaçao gingen. We hebben onze voorbereidingen uitgebreid gedeeld. Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover en zijn we echt vertrokken. Nu we de eerste dagen achter de rug hebben wordt het tijd om onze ervaringen met jullie te delen. Daarom lees je in dit reisverslag alles over onze eerste 3 dagen op Curaçao.

Maandag 29 november 2021 (Dag 1)

Maandag was het eindelijk zover. Na 2 1/2 jaar niet gevlogen te hebben konden we eindelijk weer plaatsnemen in een vliegtuig. Onze laatste vliegreis ging naar Mexico en ook deze keer deden we een bestemming aan in dit gebied. De wekker ging rond 5:00 uur om rond de klok van 6:15 uur richting Schiphol te vertrekken. Samen met de ouders van Judith kwamen we daar mooi op tijd aan. Op Schiphol was het een drukte van jewelste maar gelukkig hadden we ons goed voorbereid. Hierdoor (en met een beetje geluk) konden we toch iets sneller door de lange rijen heen en waren we op tijd door de paspoortcontrole.

Na een bodem gelegd te hebben bij de McDonalds was het tijd om in te stappen. Rond 11:20 stegen we op. De vlucht duurde ongeveer 9 1/2 uur en dat was meer dan genoeg. Met de hele tijd een mondkapje op merkte ik daarnaast dat het lang geleden was. Ik was dan ook opgelucht toen we op Curaçao aankwamen. Daar konden we direct onze koffer pakken en doorlopen naar de balie van Alamo om onze huurauto op te halen. We konden al vrij snel instappen en richting het hotel rijden. Het was erg druk op de weg, maar we kamen er al snel achter dat dit wel vaker het geval is.

We verblijven 10 nachten in het Morena Resort. Bij aankomst was dit precies zoals we hadden verwacht. De kamers zijn erg netjes, schoon en mooi ingericht. Goede airco, goede bedden en een fijne badkamer (ondanks de aanwezigheid ven een klein viervoetig vriendje). Hier kunnen we de komende dagen met een gerust hart blijven.Na het inchecken zijn we nog even naar het strand gewandeld om uiteindelijk toch maar in restaurant Fuego van het hotel te gaan eten. Zoals altijd had ik namelijk geen hap gegeten in het vliegtuig dus ik had behoorlijk honger. Met goed gevulde magen stapten we daarna in bed van de lekkere koele slaapkamer.

Dinsdag 30 november 2021 (Dag 2)

De volgende ochtend ging de biologische wekker al vroeg. Rond 4:00 uur werd ik eerst wakker om daarna door te kunnen slapen tot ongeveer 6 uur. Toen was ik echt wakker. Met de iPhone wist ik de tijd nog even te doden maar uiteindelijk waren we allemaal vrij vroeg uit bed. Dat is hier gelukkig geen probleem want vanaf 7:30 uur kunnen we terecht bij het ontbijt. We zaten dan ook al op tijd aan tafel. Het ontbijt was uitstekend met lekkere pannenkoekjes, een lekker sapje, yoghurt en lekkere croissantjes.

De dag kon beginnen, maar eerst moesten er nog wat praktische zaken gedaan worden. Zo ben ik zelf een groot voorstander van het aanschaffen van een lokale simkaart zoals ik al eens eerder heb verteld. Het is erg handig om zo in het buitenland overal bereik te hebben voor bijvoorbeeld navigatie en social media. Na wat contact kon ik bij Flow terecht waar een zogenaamde “Chippie” kaart op me lag te wachten. In de Flow winkel in Salinja was enige verwarring maar toen alles duidelijk werd werden we netjes geholpen. Met het Antilliaanse tempo waren we zo weer een uur verder, maar wel naar tevredenheid geholpen. Met een nieuwe oplader voor mijn Apple Watch en wat boodschappen keerden we terug bij het hotel.

Na een frisse duik in het zwembad van het hotel en een lekker broodje zijn we naar het strand gegaan. We zitten in de Jan Thielbaai wat een populaire plek is. Er bevinden zich veel strandclubs en het barst er (zoals overal hier) van de Nederlanders. We konden gelukkig nog 4 lege bedjes vinden bij Zanzibar Beach & Restaurant waar we de middag door konden brengen. Met een lekker drankje erbij hebben we de middag verder goed besteed. We namen nog een lekkere duik in het water en hebben meteen onze snorkels maar weer eens getest.

Die avond konden we wel aan het strand eten en hebben we genoten van een maaltijd en een paar frisse cocktails aan een van de picknicktafels van Zest Restaurant. Op deze warme en zonnige dag was dit de perfecte plek om deze dag af te sluiten!

Woensdag 1 december 2021 (Dag 3)

Vanochtend werden we nog altijd vrij vroeg wakker, maar dat is niet zo erg. We konden hierdoor rustig opstaan en weer op tijd aanschuiven voor een lekker ontbijtje. Ook de ouders van Judith waren er al vroeg klaar voor. Dat was maar goed ook, want vandaag gingen we op pad met de auto. Nadat we al onze spullen hadden verzameld voor vandaag vertrokken we rond 9:30 uur voor onze eerste bestemming.

Shete Boka National Park

De eerste bestemming van de dag was het Shete Boka National Park. Dit nationaal park ligt tegen het Christoffel Park aan en bestrijkt een beschermde kuststrook van ongeveer 10 kilometer. Je kan hier prachtige kliffen vinden waar de zee met een enorme kracht tegenaan klapt. Dit levert natuurlijk mooie rotspartijen op, maar ook indrukwekkende waterpartijen. Bij de entree moest er voor 4 personen 71 NAf (ongeveer €35) betaald worden voor toegang tot het park, inclusief een kaart. Hier kan je de 4 “Boka’s” vinden die je kan bezichtigen. Ook is er nog een grot die je kan bezoeken.

Het was het geld meer dan waard want de uitzichten waren geweldig. De indrukwekkende kracht van het water kan je hier in de meest ultieme vorm zien. Alles was goed bewegwijzerd en goed te voet te bezoeken. We zijn met onze auto naar 3 punten in het park gereden om vanaf hier een rondje te lopen. Boka Tabla en de grot in het begin waren mooi om te zien, en Boka Pistol op de volgende stop was het meest spectaculair. Als afsluiter bekeken we Boka Wandomi, die ook nog een zogenaamde natuurlijke brug heeft. Het was er bloedheet maar prachtig om te zien, rond 12:15 uur was het tijd om weer verder te gaan naar onze volgende stop.

Jaanchies Restaurant

We hadden inmiddels behoorlijk honger gekregen dus onze volgende stop was een restaurant. Dit was niet zomaar een restaurant, maar het beroemde Jaanchies. Het oudste restaurant van Curacao bestaat al sinds 1936 en wordt nog altijd gerund door de zoon van oprichter Jan “Jaanchie” Christiaan, die ook de naam Jan “Jaanchie” Christiaan draagt.

Het restaurant is bijna een museum en staat vol met verzamelde prullaria. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. We namen plaats aan een simpele tafel waar de vogeltjes ons langs de hoofden vlogen. Het duurde enige tijd voordat “Jaanchie” de bestelling op kwam nemen, maar dit deed hij vol enthousiasme. Zijn aanstekelijke charme gooide hij meteen in de strijd. De man staat ook wel bekend als de wandelende menukaart, want zijn verhaal is de enige manier waardoor je kan weten wat er allemaal te verkrijgen is.

Onze tafel koos voor vis, garnalen, stoofpotje, geit en natuurlijk kon ik de gelegenheid om leguaan te eten niet laten liggen. Het eten was simpel, maar erg lekker. Je betaalt hier ook geen cent te veel. Alles duurde wel een beetje lang, en we mochten zeker niet weg voordat we ook ons ijsje op hadden. Met een leuk souvenirtje in onze zak, een paar goed gevulde magen en een mooie herinnering gingen verlieten we een paar uur later het beroemde restaurant.

Playa Piskado

De laatste stop van deze dag was Playa Piskado, of Playa Grandi. Dit goed verstopte strandje ligt ook in Wespunt. Het is hier veel minder druk van in de Jan Thielbaai, al kwam dat mogelijk ook door het mindere weer van deze middag. Er was namelijk al een buitje gevallen maar dat weerhield er ons niet van om een paar bedjes te huren en de middag hier verder door te brengen.

Judith kon al snel niet meer wachten en met haar snorkel dook ze het water in. Playa Piskado staat namelijk bekend om de grote hoeveelheid schildpadden die je hier kan zien. Daar was niets aan gelogen, want amper een paar minuten later kwam de eerste schildpad al voorbij zwemmen. Het is een heerlijke plek om te snorkelen want er waren ook veel verschillende vissen te zien. Na een korte pauze in een van de ligbedjes zijn we weer terug het water in gedoken om nog meer schildpadden en vissen te spotten. We zagen allerlei prachtige tropische vissen en zelfs nog een babyschildpadje. Vooral Judith werd hier enorm enthousiast van!

Na nog een korte regenbui zijn we wat foto’s gaan maken om daarna terug in de auto te stappen. Dit strandje is zeker een aanrader. Je kan er heerlijk snorkelen en het is er niet enorm druk. De rit terug duurde helaas wel wat langer dan verwacht. Om een onverklaarbare reden was er een enorme file, en met maar één weg terug richting het oosten van het eiland zat er niets anders op dan ons geduld te bewaren. Omdat we die middag al flink hadden getafeld reden we nog langs de Van den Tweel Supermarkt, wat verdacht veel op de Nederlandse Albert Heijn leek. Hier hebben hebben we onze avondmaaltijd gekocht die we in ons eigen appartementje hebben klaargemaakt. Het was een prachtige en afwisselende dag met mooie natuur en lekker eten.

Morgen gaan we onze 4 dag beleven, die we beginnen met een antigeentest. Deze moet 3 dagen na aankomst uitgevoerd worden, dus gaan we dit morgen netjes doen. We hebben de komende dagen nog veel meer leuks op het programma staan. Wat dat is lees je over een paar dagen weer in het volgende reisverslag van onze reis naar Curaçao !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: